lørdag 11. februar 2012

Fastelaven snart :)

I kveld har jeg stekt vel 100 boller,og de var bare så utrolig gode.Må bare skryte...men disse klissete bollene er noe av det beste jeg vet :) Godt mulig at det blir flere løpet av uka.

Oppskrifta er gammel og kjær.

300 g smør smeltes
1,5 liter melk
 varmes til finger temp

50 g gjær
2 ts bakepulver
2ts vaniljesukker
1 egg
3 dl farin
Hvetemel til deigen slipper bollen

Hev deigen til dobbelt str,bak ut alt sammen og la bollene etterheves ei gooo stund.

Finn frem smultgryta,grytlapper,redskaper for å få bollene nedi og opp igjen..(jeg bruker pølseklipa)...og ikke minst..finn frem et lokk som kan legges kjapt over gryta om fettet tar fyr!!
Ha en bolle sukker klar også som bollene rulles i når de kommer opp av gryta.

Lykke til :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar